Reizen in het regenseizoen. Waar moet je rekening mee houden?

De zomervakantie valt precies in het Thaise regenseizoen, ook wel het groene seizoen genoemd. De natuur is op haar mooist, maar reizen is soms iets lastiger door de regen. TravelKids Thailand heeft hieronder een paar tips op een rijtje gezet om niet helemaal weg te regenen! 

Poncho
Veel handiger dan een paraplu, omdat je beide handen vrijhoudt en ook je rugzak droog blijft onder een poncho. Overal verkrijgbaar in Thailand voor weinig, maar meestal helaas alleen geschikt voor eenmalig gebruik. Wees verstandig en kijk voordat je op reis gaat of je een poncho kan krijgen die je meerdere malen kunt gebruiken.

Waterdichte zakken en hoezen voor (waardevolle) spullen
Het is slim om een paar waterdichte zakken mee te nemen of ter plekke te kopen voor je spullen die echt niet nat mogen worden. Stop niet alles in één grote waterdichte zak maar gebruik liever een paar kleinere. Ook is het slim om herbruikbare waterdichte zakken te gebruiken, wel zo goed voor het milieu! Er zijn speciale waterdichte hoesjes voor je mobiel of tablet met doorzichtig plastic, zodat je het scherm nog steeds kunt gebruiken. Check ook of je grote rugzak al een regenhoes heeft of dat je die nog apart moet kopen. 

Hou rekening met veranderingen in je planning
Vaak valt het leven even stil als het regent en het duurt dan ook veel langer om ergens te komen. Vergeet niet dat mensen in Thailand in het algemeen niet zoveel haast hebben als bij ons. 

Spelletjes voor tijdens de buien
Regen betekent vaak wachten en dat is de perfecte tijd om spelletjes te doen. Misschien kun je wel een spelletje spelen met Thaise kinderen.

Geniet van de voordelen van het regenseizoen
Lagere temperaturen: Door de regen koelt het regelmatig een beetje af. Ook al blijft de temperatuur vaak nog boven de 30 graden, de regen brengt wel een beetje verkoeling.

Groene natuur: De natuur is vaak groen en fris, zeker vergeleken met de hete zomer waarin alles droog en dor is.

L
agere prijzen: De meeste toeristen komen tijdens de Thaise ‘winter’ omdat het dan het minst heet is en ook droog. Veel hotelprijzen zijn daardoor in het regenseizoen of ‘groene’ seizoen een stuk aantrekkelijker.

M
inder druk dan ‘winter’: Omdat er minder toeristen zijn, zijn de bezienswaardigheden ook minder druk. Let wel op, veel Europese en andere westerse landen hebben in dezelfde periode zomervakantie. En je zult dan ook zeker veel Nederlanders en Belgen tegenkomen!

En als laatste:
Geniet van die tropische buien! Droog blijven heeft geen zin. Een tropische regenbui is niet hetzelfde als een bui bij ons.

Blijf positief! Soms duurt de regen langer dan je wilt, maar daar kun je niets aan veranderen. Het zal je reis in Thailand ongetwijfeld beïnvloeden, maar een beetje water af en toe is helemaal niet erg. 

Een regenbui is ook een heel goed moment om het boek TravelKids Thailand erbij te pakken om meer te lezen over Thailand of om de doe-dingen in het boek bij te werken! 

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ik accepteer de Privacy Policy