10 leuke dingen om te doen in Thailand

Er is zoveel te doen in het Land van de Glimlach dat we je een beetje op weg helpen. Lees wat TravelKids Thailand aanraadt en hopelijk krijg je daarna nog meer zin om naar Thailand te gaan.

1. Boottochtje in een long tail boot
Wat is er nou fijner dan een verkoelend boottochtje met de wind door je haren? Gelukkig zijn er heel veel plekken in Thailand waar je een tochtje met een boot kunt maken. De leukste boottochtjes zijn toch wel met een long tail boot. Deze zijn heel snel, maken veel kabaal door de grote (vrachtauto) motor en zijn vaak versierd met allerlei offers om geluk af te dwingen.

2. Fietsen
Niet een activiteit waar je gauw aan denkt bij Thailand, maar als je fietst zie je altijd heel veel onderweg en mensen zwaaien vaak ook als je langsfietst. Let wel op dat het verkeer aan de linkerkant rijdt!

3. Kookles volgen
Wie houdt er nou niet van lekker Thais eten? Tijdens je vakantie kun je zo vaak Thais eten als je wilt, zelfs als ontbijt, maar thuis heb je niet op elke straathoek een Thais eettentje. Daarom is het leuk om een kookcursus te volgen om de fijne kneepjes te leren. Zo kun je je weer even in Thailand wanen tijdens een zelfgemaakte Thaise maaltijd thuis!

4. (Drijvende) markt bezoeken
Een vakantie in Thailand is niet compleet zonder een bezoek aan
verschillende markten. Je hebt heel veel verschillende markten; zo heb je de drijvende markten waar kooplui hun producten vanuit de boot of vanaf de wal verkopen. Ook zijn de gewone markten waar Thaien hun dagelijkse boodschappen doen een aanrader. Je vindt er van alles van groente, fruit, vlees en vis tot gebruiksvoorwerpen en textiel. Natuurlijk zijn er ook veel gerechten, snacks en drankjes te krijgen. Je kijkt je ogen uit! En als dat nog niet genoeg is zijn er altijd nog gezellige avond- of weekendmarkten met ook kleding en souvenirs.

5. Muay Thai (Thais boksen) les volgen
Onze laatste tip is goed om je energie een beetje kwijt te raken. Thais boksen of Muay Thai is een eeuwenoude gevechtssport die ontzettend populair is in Thailand en daarbuiten. Tijdens een les hoef je niet bang te zijn dat je echt tegen elkaar gaat vechten, maar je leert wel de basistechnieken die je misschien toepast in een oefenpartijtje.

6. Olifanten observeren of wassen
De olifant is veruit het populairste dier in Thailand. Er zijn heel veel parken waar je deze mooie dieren van dichtbij kunt bekijken en op veel plekken kun je ze zelfs aanraken of wassen. Het allermooist is natuurlijk als je olifanten kunt observeren in hun natuurlijke leefomgeving in de natuur.

7. Ritje met de Skytrain (BTS) in Bangkok
Veel mensen realiseren zich niet dat Bangkok ook een hele moderne stad is met heel veel moderne gebouwen, shopping malls en een metro  (MRT) en skytrain (BTS). Het is vooral leuk om een ritje met de skytrain te maken, omdat je dan de stad vanuit de lucht kunt zien. En het is ook lekker koel in de skytrain!

8. Tempel bezoeken
Het klinkt misschien saai, maar er is van alles te zien en te doen in tempels. Zo kun je op zoek gaan naar de mythische dieren die overal zijn afgebeeld, kijken welke verschillende houdingen de Boeddhabeelden hebben en misschien kun je zelfs een zegening van een monnik krijgen. Ze vinden het vaak ook leuk om een praatje met je te maken. In het boek TravelKids Thailand kun je ook nog lezen hoe je offert in een Boeddhistische tempel.

9. Thaise taalles volgen
Je zult gauw merken dat de Thaise taal heel moeilijk is om te begrijpen. In het boek TravelKids Thailand kun je de voorbeeldzinnetjes gebruiken, maar het is natuurlijk nog veel leuker om een les te volgen. Als toerist ben je natuurlijk te gast in een land en lokale mensen vinden het altijd heel leuk als je een paar woordjes in hun taal probeert te leren. Een tip; goed luisteren naar de verschillende tonen en veel blijven oefenen!

10. Wandelen door de stad of in de natuur
Als je wandelingen maakt, leg je vaak heel makkelijk contact met  lokale mensen. Ze zullen vragen waar je vandaan komt of waar je naartoe gaat en als ze geen Engels spreken kun je altijd de voorbeeldzinnetjes uit het boek TravelKids Thailand gebruiken om met mensen te praten. En je moet niet raar opkijken als ze met je op de foto willen! 

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ik accepteer de Privacy Policy