Ga toch fietsen!             Verken Bangkok met de fietstoers van Co van Kessel

Tijdens mijn laatste bezoek aan het bruisende Bangkok had ik de kans om één van mijn favoriete activiteiten te doen: een fietstocht in Bangkok met Co van Kessel! 

Fietsen is misschien niet het eerste waar je aan denkt in een stad als Bangkok, maar onder de geweldige begeleiding van de ervaren en enthousiaste gidsen is een fietstour van Co van Kessel een absolute hoogtepunt tijdens je vakantie in Thailand!

Wie is Co van Kessel?

Co van Kessel was de ultieme fietspionier in Thailand. Hij was één van de eerste buitenlanders die Bangkok op de fiets verkende en op deze manier het ‘echte’ Bangkok ontdekte. Iedereen verklaarde Co voor gek toen hij de potentie zag van fietstours in Bangkok, maar inmiddels is Co van Kessel een gevestigde naam met originele fietstours waar reizigers het ‘echte’ Bangkok ervaren. Helaas is Co in 2012 overleden, maar zijn passie voor fietsen in Bangkok wordt voorgezet door het toegewijde team van Co van Kessel. 

Altaar voor Co

Maar waarom is een fietstoer met Co van Kessel een absolute must tijdens een bezoek aan Bangkok? Hieronder 5 redenen om een toer met Co van Kessel te doen:

1. Gidsen

De gidsen van Co van Kessel zijn een grote meerwaarde tijdens elke fietstoer met hun enthousiasme, kennis en oog voor detail. En laat je niet misleiden door hun leeftijd. Ook al zijn de meeste gidsen jong, ze weten heel goed hoe ze de reizigers een onvergetelijk toer moeten bieden. Altijd met veiligheid als hun grootste prioriteit leiden ze je door de verschillende buurten in Bangkok. Ze staan altijd klaar om vragen te beantwoorden en kennen elke straat en elk steegje waar je als reiziger nooit zelf zou komen. Ook zijn ze altijd geïnteresseerd in de reizigers zelf en waar ze vandaan komen. En wist je dat ze ook regelmatig in TravelKids Thailand lezen? Zo proberen ze  continue om de verwachtingen van de reizigers waar te maken en toveren ze elke fietstoer om tot een onvergetelijk moment tijden je vakantie in Thailand.  

Rainy en Cookie tijdens een oversteek met het pontje

2. ’See the real Bangkok’

Niet voor niets is dit de slogan van Co van Kessel, want een fietstour in Bangkok is de perfecte manier om het echte, dagelijkse leven in deze bruisende stad te ontdekken. Geen hoogtepunten zoals het Grote Paleis, want die kunnen reizigers op eigen gelegenheid bezoeken, maar het dagelijkse leven van gewone Thaise mensen in gewone buurten. Elke route is met zorg uitgestippeld waarbij reizigers verschillende kanten van Bangkok ontdekken; van lokale markten, smalle steegjes en onbekende tempels tot de drukke straten van Chinatown, kleine veerpontjes en smalle paden langs de Chao Praya rivier. Co van Kessel brengt je op de meest verrassende plekken in Bangkok. 

3. Contact met de buurtbewoners

Voor Co van Kessel is het heel belangrijk om een goede relatie te hebben met de buurten waar al hun fietstoers langskomen. Ze besteden daarom dus veel tijd en aandacht aan het praten met buurtbewoners om uit te leggen waarom buitenlanders het zo leuk vinden om op de fiets door hun buurt te rijden. Ook neemt Co van Kessel verantwoordelijk als hun klanten bijvoorbeeld per ongeluk schade veroorzaken en zijn ze actief tijdens buurtevenementen. Je moet dus niet raar  opkijken als mensen tijdens een toer naar je zwaaien en een high five met je willen doen. Ze vinden het vaak maar wat leuk om al die gekke buitenlanders op de fiets voorbij te zien komen! 

4. Unieke ervaring op de fiets

Op de fiets ervaar je een stad op een unieke manier. Je ziet alles van dichtbij en als je wilt kun je een praatje maken met de mensen die je onderweg tegenkomt. Te voet zie je ook veel, maar kun je een veel kleiner gebied verkennen. En natuurlijk is een auto of bus met airco af en toe ook aangenaam in het warme klimaat, maar je staat vaak vast in het verkeer en veel plekken zijn niet toegankelijk voor auto of bus. De fietsen van Co van Kessel zijn robuust, herkenbaar aan de gele kleur en perfect om je door de straten en steegjes van Bangkok te leiden. 

Op de fiets door Chinatown

5. Kindvriendelijk

Nog een reden om een fietstour in Bangkok te doen is omdat niet alleen volwassenen de toers leuk vinden, maar ook kinderen. Families die ooit hebben gereisd in Thailand weten dat Thaise mensen gek zijn op kinderen en niet voor niets staat Thailand dan ook bekend als een familievriendelijke vakantiebestemming. Co van Kessel heeft verschillende maten kinderfietsen en ook zijn er kinderzitjes voor de allerkleinsten. Grote steden zoals Bangkok kunnen een uitdaging zijn voor ouders met kinderen, omdat het vaak overweldigend en warm is en de kinderen liever zwemmen in het zwembad van het hotel. Een fietstour is daarom erg geschikt voor kinderen; ze zijn lekker actief en zien van alles onderweg. Ook mogen ze van alles proberen en kunnen ze van alles vragen aan hun gids, met of zonder vertaalhulp van papa en mama. En na de toer is er nog genoeg tijd om een duik in het zwembad van het hotel te nemen!

Voor meer informatie over de fietstoers van Co van Kessel, ga naar www.covankessel.com

Fietsen mee op de boot!