Thailand heeft een nieuwe koning!

Thailand heeft een nieuwe koning! De kroning van koning Vajiralongkorn vond plaats op 4-6 mei en werd groots gevierd in Bangkok en de rest van het land. Vajiralongkorn volgt zijn vader koning Bhumipol op die op 13 oktober 2016 overleed en is hiermee de 10de koning van de Chakri Dynastie en wordt daarom ook wel Rama de 10de genoemd.

Koning Vajiralongkorn is het tweede kind en de enige zoon van koning Bhumipol en koningin Sirikit en is geboren op 28 juli 1958. Dit was een maandag en omdat maandag in Thailand de kleur geel heeft, dragen veel mensen op die dag geel om de koning te eren. Vlak voordat hij officiëel koning werd, is hij getrouwd met nu koningin Sutida.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ik accepteer de Privacy Policy