Voorlezen is leuk!

10 Voordelen van voorlezen voor kinderen en volwassenen.

Kinderen vinden het leuk om voorgelezen te worden. Voorlezen is niet alleen voor kinderen leuk. Ook ouders (en andere volwassenen) beleven veel plezier aan voorlezen.

Hieronder 10 voordelen van voorlezen voor kinderen en volwassenen:

Samen lezen in de bieb.
  1. Voorlezen en een verhaal beleven, stimuleert het inlevingsvermogen van kinderen. 
  2. Voorlezen vergroot de woordenschat van kinderen. Volwassenen kunnen makkelijk nieuwe woorden uitleggen en kinderen kunnen meteen vragen als ze een woord of uitdrukking niet kennen.
  3. Voorlezen helpt bij spraakontwikkeling. Kinderen leren om een verhaal na te vertellen of uit te leggen.
  4. Voorlezen draagt bij aan (dagelijkse) structuur en regelmaat. Als volwassenen op bepaalde momenten van de dag voorlezen, kunnen kinderen zich daar op verheugen en ze leren ook dat het niet erg is als een verhaal uit is, want morgen wordt er weer voorgelezen. 
  5. Een verhaaltje voorlezen voor het slapen is een goede manier om kinderen rustig op het slapen voor te bereiden. 
  6. Voorlezen laat kinderen zien dat lezen leuk is en het is een goede motivatie voor kinderen om zelf te lezen. 
  7. Voorlezen helpt kinderen keuzes te maken en hun interesses te ontwikkelen. Kiezen kan lastig zijn, maar het uitzoeken van een verhaal of boek kan daarbij helpen.
  8. Voorlezen bevordert taalontwikkeling. Kinderen oefenen te vertellen welke verhalen en boeken ze leuk vinden en waarom. 
  9. Voorlezen helpt kinderen om te luisteren en te concentreren. 
  10. Voorlezen is leuk! Voorlezen is een goede manier om een band tussen kind en een volwassene te versterken. Voorlezen kan met 2 mensen, maar natuurlijk ook met meer.

Nog op zoek naar een leuk voorleespakket met boek, spelletjes en kleurplaten? Kijk in de webshop https://farlowlands-publishing.com/winkel/